Ara

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 24 Kasım Öğretmenler Günü resim sergisi, Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Nurettin İLHAN koordinatörlüğünde Çarşamba Tarihi Köprü üzerinde düzenlenmiştir. Kaymakamımız Sayın Doç Dr. Şükrü YILDIRIM, Belediye Başkanımız Sayın Halit DOĞAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa ÖZDEMİR ve Değerli Okul Müdürlerimizin katılımıyla sergi açılışı saat:10.30 da gerçekleştirilmiştir.

Kas

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün "Vakti Kuşanmak" projesi kapsamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresi ile Değerler ve Medeniyet Kulübü koordinesinde okulumuzda Abdullah Yıldız'ın "Haydi Namaza" isimli kitabından para ödüllü bilgi yarışması yapılacaktır. İki aşamalı olarak yapılması planlanan yarışmanın ilk etabı test sorularından oluşan bir sınav şeklinde yapılacak. Test sınavında en yüksek puan alan altı kişi arasında final etabının yapılması planlanmaktadır. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimiz başvurularını Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yapabilirler.

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızın 99. Yılı Kutlu Olsun.

Ekm

8-23 Ekim kodlama haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizin gerçekleştirdiği kodlama etkinlikleri sayesinde Codeweek sertifikamızı almaya hak kazandık.

Ekm

Kitap Mütalaa ekibimiz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Servet Zeyrek koordinesinde Adem Özköse'nin Cennete Otostop isimli kitabını mütalaa etti. Öğrencilerimiz etkinlik kapsamında kendilerine verilen kitapları iki haftalık süreç içerisinde okuyor ve kitap hakkında arkadaşlarıyla sohbet ediyorlar. Öğrencilerimize bir sonraki etkinlik için Özkan Öze'nin Yeryüzü Ayetleri 1 Büyük Karanlığın Sırrı isimli kitabı okumaları için verildi.

Ekm

Okur-Yazar buluşması kapsamında bu ay okulumuza iki güzel kitabıyla Faruk YILDIZ 'ı davet ettik. Güzel geçen etkinliğe ilgi yoğundu. Sıcak ve samimi bir söyleşi ortamında öğrencilerin de merak ettiği soruları cevaplayan Faruk YILDIZ'a hediyesini Okul Müdür yardımcımız Fatih UYANIK takdim etti. Yazarımıza Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu ailesi olarak çok teşekkür ediyoruz. Okuma alışkanlığını geliştirmek için okulumuzun projeleri devam edecektir.

Ekm

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Diriliş Postası Gazetesi İçin "Peygamberimiz" Konulu Sayfa Hazırladı.

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu ve Diriliş Postası Gazetesinin paydaşlığında yürütülen "Diriliş Sayfaları" projesi kapsamında Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Diriliş Postası Gazetesi'ne "Peygamberimiz" konulu bir sayfa hazırlandı.

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Zeynep Köse'nin "Peygamber'e Özlem" ve Gökçenaz Gökce'nin "Hz. Muhammed (sav)" isimli yazıları ile Nursema Bilek'in "Gül ve Çiçekler", Hilal Çalış'ın "Peygamberim Hz. Muhammed (sav)", Murat Çelikoğlu'nun "Ey Muhammed (sav)", Medine Tunç'un "Ey Resul", Nur Betül Fatsal'ın "Muhammed (sav) Deyince Akkıma", Derya Yılmaz'ın "Sevgili Peygamberim" isimli şiirleri ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Nurettin İlhan'ın bir ebru çalışması yer aldı.

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri Nurettin İlhan, Hüseyin Koskos, Emine Özkan ile Servet Zeyrek'in koordinesinde Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından kaleme alınan eserler öğrenciler tarafından öğretmenlerine iletildi. Gönderilen eserler arasından seçilenler de gazetede yayımlanmak üzere gazeteye gönderildi. Ulusal çapta yayın yapan bir gazetede isimlerinin yer almasından memnuniyet duyan öğrencileri adına öğretmenleri, kendilerine bu fırsatı veren başta Diriliş Postası Gazetesi olmak üzere, Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nuh Şengül'e ve Diriliş Postası Gazetesi Karadeniz Bölge Temsilcisi Recep Yazgan'a teşekkür ettiler.

Ekm

2022 2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurulu toplantısı okulumuz konferans salonunda velilerimizin yoğun katılımıyla Okul Müdürümüz Nuh ŞENGÜL başkanlığında gerçekleştirildi. Katılım sağlayan velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz Servet Zeyrek ve Sibel Alok Demirsoy rehberliğinde kitap mütalaaları başlıyor. Etkinlik kapsamında iki ayrı onar kişilik öğrenci grubu oluşturuldu. Oluşturulan öğrenci grupları ilk kitaplarını bugün teslim aldılar. Öğrenciler almış oldukları kitapları iki hafta içerisinde okuyacaklar ve okudukları kitap hakkında rehber öğretmenlerinin nezaretinde kitapları mütalaa edecekler. Gruplarımızdan birine Adem Özköse'nin Cennete Otostop, diğerine ise Abdullah Yıldız'ın Yusuf'un Üç Gömleği isimli kitapları dağıtıldı. Öğrencilerimizin istifade edeceklerini düşündüğümüz etkinliğimizin yıl boyunca devam etmesi planlanmaktadır.

Ekm

İmam Hatiplerin Kuruluş Yıl Dönümü panosu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümre öğretmenleri ve öğrencilerin iş birliği ile hazırlandı.

Ekm

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümresi ile Değerler ve Medeniyet Kulübü'nün organizesinde icra edilen Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde tüm beşinci sınıf öğrencilerimize üstünde "Canım Peygamberim Seni Çok Seviyorum" sloganları yazılı yaka rozetleri armağan edildi. Öğrencilerimiz okulda hafta boyunca kalplerinin üzerlerine taktıkları rozetleriyle gezecekler.

Ekm

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresi tarafından anasınıfı öğretmenimiz ve öğrencilerimizin de katkılarıyla Mevlid Kandili programı gerçekleştirildi.

Ekm

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa ÖZDEMİR ve Şube Müdürümüz Sayın Halil KANAT okulumuzu ziyaret ederek öğretmenlerimizle bir araya geldi. Bu güzel ziyaret ve hoş sohbet için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ekm

İlçe Müftüsü Sayın Cemal Uzun, Okul Müdürümüz Nuh Şengül'ün önderliğinde Müdür Yardımcımız Fatih Uyanık, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Servet Zeyrek, 7. sınıf öğrencilerimizden Yusuf Eymen Sözen ve Ahmet Kerem Zorlu tarafından makamında ziyaret edilmiş, İlçe Müftümüz nezdinde tüm din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası tebrik edilmiştir.