Tem

LGS 2022'de başarı gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimize ve her daim destekçimiz olan velilerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı okul birincimiz Nihal Rana ALOK yaş(mezuniyet) kütüğüne ismini çakarak ölümsüzleştirdi. Birincimizi bu başarısından dolayı kutluyor, başarılarının daim olmasını diliyoruz.

Haz

2021 2022 Eğitim Öğretim yılı sağlıklı ve başarılı bir şekilde sona erdi. Bu başarıda emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz. Herkes iyi tatiller diliyoruz

Haz

Okulumuzda 11 Haziran Cumartesi Saat:11.00'de 4. Sınıftan 5. Sınıfa geçecek öğrencilerimiz için akademik yeterlilik sınavı gerçekleştirildi. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri tarafından okul girişinde sergilenmek üzere, dönem boyunca öğrencilerimizin yaptığı çalışmaların sergilendiği Teknoloji Tasarım sergisi hazırlandı.

Haz

5E Hafızlık Sınıfı Şube Rehber Öğretmenleri Harun FATSAL koordinesinde kahvaltı etkinliği yaptı.

Haz

7E Sınıfı Şube Rehber Öğretmenleri Fatih OKUMUŞ ve ders öğretmenleri Yavuz UYSAL koordinesinde kahvaltı etkinliği yaptı.

Haz

Tübitak 4006 Bilim Fuarı, okulumuz spor salonunda 15 adet proje ile gerçekleştirildi. Açılışa Çarşamba Kaymakamı Sn Doç. Dr. Şükrü YILDIRIM, Çarşamba Belediye Başkan Vekili Sn Ümit KAVRAZ, İlçe Milli Müdürü Sn Mustafa ÖZDEMİR, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sn Ömer Faruk KAHRAMAN, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sn Halil KANAT, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sn Yusuf TANRIÖVEN ve protokol üyeleri katıldı.

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Mustafa BAYER yürütücülüğünde gerçekleştirilen fuar ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Bu projede emeği geçen danışman öğretmen ve öğrencilerimize; projede bize her türlü desteği sağlayan okul idaremize teşekkür ediyoruz.

Haz

7 Haziran 2022 Salı günü okulumuz spor salonunda saat:10.30 da açılışı gerçekleştirilecek olan Tübitak 4006 Bilim Fuarımıza davetlisiniz.

5 Haziran'da Yapılacak LGS 2022 Merkezî Sınava İlişkin Soru ve Cevaplar

Haz

HEDEF LGS-2022 Projesi kapsamında yaklaşan LGS sınavı öncesi öğrencilerimizin sınav kaygılarını azaltmak ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla "LGS Motivasyon Kahvaltısı" düzenlenmiştir. Rehber öğretmenimiz Burcu Şenoğlu tarafından "Sınav öncesi son taktikler ve sınav günü dikkat edilmesi gerekenler" konulu bilgilendirmelerde bulunulmuştur. Tüm öğrencilerimize LGS sınavında başarılar dileriz. Bütün öğrencilerimize Allah zihin açıklığı versin.

Haz

"Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi " kapsamında hafızlık eğitimlerine devam eden 5A sınıfı öğrencilerimizden, hafızlıkta dönüşlerini tamamlayanlar okul idaresi tarafından ödüllendirilmiştir.  Başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

Dost Kitaplar/Kitap Dostları: Okuyan 7'ler Oku-Yorum Projesi

"Okuyan 7'ler OKU-YORUM Projesi" sayesinde okuma kültürü kazanan ve gelişen öğrenciler hayatı anlama ve anlamlandırmayı daha sağlıklı yapabileceklerdir. Bu kapsamda Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün yürüttüğü "OKU-YORUM" okuma kültürünün geliştirilmesi projesini Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu Ailesi olarak bizler de uyguluyoruz.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün katkılarıyla okulumuzda  "Okuyan 7'ler OKU-YORUM Projesi" öğrenci ve öğretmenlerimizin aktif katılımıyla gerçekleştirilmiştir. 7 okuma takımı oluşturulmuş olup her takımın bir danışman öğretmeni bulunmaktadır. Okuma takımlarında yer alan öğrencilerimiz, danışman öğretmen ve arkadaşlarıyla okudukları kitapları birlikte incelediler. Belirlenen kitapları aynı zaman diliminde okuyan öğrenci ve proje danışman öğretmenlerimiz okulumuzun farklı mekânlarında kitap tahlillerini yaparak; "kitabın konusu, kitabın ismi başka ne olabilirdi, beğenilen ve altı çizilen beş cümle, kitabın özeti ve yorumu" alt başlıklarıyla okuma becerilerinin yanında yorum becerilerini kullanarak okuma kültürlerini geliştirmişlerdir.

"Okuyan 7'ler OKU-YORUM Projesi" Kitap Özet Çizelgesi kullanımı düzenlenmiş olup oluşturulan okuma takım gruplarında paylaşılarak öğrencilerle de paylaşılmıştır.

Yeni eğitim öğretim yılında da okulumuzda OKU-YORUM Projesi tüm canlılığıyla devam edecektir.

May

Dyk kurslarımız Çarşamba Belediyesi'nin son prova denemesi ile tamamlanmıştır. Öğrencilerimize LGS' de başarılar diliyoruz.

May

Öğrencilerimizin kavrama, analiz, sentez, yorumlama, değerlendirme ve analitik düşünme becerilerini geliştirmek; düşünce dünyamızın kilit taşı olan dinî, ahlâkî ve kültürel birikimini taşıyan ve günlük hayatta yaygın olarak kullanılan kavramları doğru bir şekilde öğrenmelerini ve kullanmalarını sağlamak amacıyla, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Ortaokullar ve İmam Hatip Ortaokulları Kırk Kavram etkinlikleri kapsamında okulumuz konferans salonunda danışman öğretmenlerimizin koordinesinde 19-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında "Sınıflar Arası 40 Kavram Bilgi Yarışması" düzenlendi.

Yarışma öncesi sınıf seviyelerine uygun olarak öğrencilere Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan çalışma kağıtları dağıtıldı. Çalışmaları için bir hafta zaman verildi. Bir haftanın sonunda her sınıf seviyesinde bilgi yarışması gerçekleştirildi. Kıyasıya geçen yarışmalarda 5, 6, 7 ve 8. Sınıf seviyesinde dereceye giren öğrencilerimiz okul idaresi tarafından ödüllendirildi.

Yarışma katılan öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.