Haz

Okul Kur'an Kursu İşbirliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi uygulayan okulumuzun tanıtım toplantısı Şube Müdürümüz Kerim TORAMAN ve Okul Müdürümüz Ömer Faruk KAHRAMAN tarafından okulumuz Z- Kütüphanesinde gerçekleştirildi. Toplantıda İlçemiz İlkokul Müdürleri ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri ile çevrimiçi olarak bir araya gelinerek bu yıl öğrenci alımına başlayacak olan proje hakkında bilgi verildi.

Haz

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı Faaliyeti Olarak "dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr" web siteleri öğretmenlerimize tanıtıldı.

Okul Müdürü Ömer Faruk KAHRAMAN tarafından sunulan, 43 öğretmenimizin katıldığı çevrimiçi seminerde "dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr" siteleri incelendi. Öğretim Materyalleri, Bilgilendirici Menüler, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Hazırlanan Youtube Videoları, Uluslararası İmam Hatipler, Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi, İyi Örnekler gibi önemli konu başlıkları öğretmenlerimize detaylı olarak anlatıldı.

2021 LGS'ye İlişkin Bilinmesi Gerekenler

May

5-6-7-8. Sınıflarımız için önceden yürüttüğümüz çevrim içi (online ) denemelerimizde kullandığımız sistemi daha kolay ve anlaşılır şekilde yeniledik.

Öğrencilerimiz aşağıdaki linkten her cumartesi saat 09.00 dan  pazartesi saat 23.00 e kadar ilgili sınıf seviyesine girerek soruları şifresiz indirebilirler.

Soruları çözdükten sonra yine aşağıdaki linkte bulunan ilgili sınıfın optik kısmına girerek cevaplarını kaydetmeleri gerekiyor. Optik formu doldururken kullandıkları 10 haneli  numara  ile çarşamba  günü kendi sonuç karnelerini sonuçlar kısmından öğrenebiliyorlar.

May

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl Corona virüs salgını interaktif olarak dijital ortamda okulumuz Fen Bilimleri zümresi tarafından hazırlanan program ile kutlanacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.

May

Okul - Kur'an kursu işbirliğine dayalı, Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi uygulayan Çarşamba İmam Hatip Ortaokulumuz, Aday Kayıt Öğrenci alımına başlamıştır.

İlkokul 4. sınıfı bitirip 5. sınıfa başlayacak olan erkek ve kız öğrencilerimiz, 29 HAZİRAN 2021 SALI gününe kadar başvurularını online olarak yapacaklardır. Sınav 3 TEMMUZ 2021 CUMARTESİ Saat 10:30'da okulumuz sınav salonunda yapılacaktır.

Başvurunuzu yapmak için aşağıdaki 'BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.' yazısına tıklayıp başvuru formunu doldurarak yapabilirsiniz.

May

Tüm islam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, hayırla vesile olmasını diliyoruz.

May

Kadir Gecesi (Arapçaلیلة القدر), İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gece. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu vahyedilmiştir.

Nis

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Tam 101 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk egemenliğimizi Türk çocuklarınına armağan etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.

Nis

Okulumuz proje erkek sınıfındaki öğrencilerimiz hafızlıklarına başladı. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.

May

Resmi olarak kullandığımız Sosyal Medya Hesaplarımız listelenmiştir.

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığına katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan sokak ile bilgilerde görsellik ile kalıcılık sağlanmış oldu.

Ara

Okul kütüphanemizin de yer aldığı koridor Türkçe Öğretmenlerimizin kendi el emekleriyle Edebiyat Sokağımız olarak hazırlandı.

Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin okuma alışkanlıklarını ve edebiyata ilgilerini arttırmak için büyük bir özveriyle oluşturulan Edebiyat Sokağımız, ünlü yazar ve şairlerin görselleri ve yazılarıyla, atasözleri ve deyimlerimizin resimlerle canlandırılmasından oluşturulmuştur.

Kimi insan yazar,kimi insan dili ile söyler, kimi de kalbi ile zikreder. Herkesin kendi alanında bir yeteneği var ve o yeteneğe göre hayata bakışını sergiler.
Edebiyatı seven insanlar yazmayı sever, çevresindeki dostları da onlardan istifade etmek ister. Edebiyat âşığı kimseler olarak biz de dostlarımıza iki kelam edelim , güzel kelamı olanlarla tanıştıralım, tanış olduklarıyla göz göze buluşturalım istedik. Buluşmamız suretlerle sınırlı olsa da o eşsiz insanların değerli isimlerini bilmek ,bilinmesine vasıta olmak da onur verici.
Dilimizin binlerce yıla dayanan zenginliği deyim ve atasözlerimizi, aynı değerdeki yazı türlerimizi görmezden gelmedik, sokağımızda onlara da yer verdik.
Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Unutmayalım ki "Edeple gelen, lûtufla gidermiş. "
Saygılarımızla.

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Zümresi