T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ÇARŞAMBA - Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu

Okulumuzda Bireyi Tanıma Teknikleri Uygulamaları

Okul Rehberlik Servisimiz tarafından verilen "Bireyi- öğrenciyi tanıma teknikleri uygulamaları eğitimi" okul öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Öğretmenlerimizin sınıflarında uyguladığı ve uygulayabileceği öğrenci tanıma teknikleri dosyası paylaşılmıştır. Bireyi tanıma teknikleri kullanırken test dışı teknikler içinde dikkate almamız gereken, 2023 Eğitim Vizyonumuz içinde yer alan Mizaç Temelli Eğitim anlayışı hakkında bilgi verilmiştir.

Okulumuzdaki öğretmenlerimize öğrenci tanıma yöntemlerinde kullandığımız “OKUL” Programı tanıtılmıştır. “Okul Programı” ile öğrencilerimizin okula kayıt gününden mezun olana kadar öğrenci bilgileri programa not edilmekte, öğrenci değişimi ve gelişimi takip edilebilmektedir. Okul Bilişim Öğretmenimiz Necibe Yılmaz tarafından geliştirilen “Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu Öğrenci Fotoğraf Albümü” de öğretmenlerimizin kullanımı için çoğaltılarak, okul birimlerine yerleştirilmiştir. Şube Öğretmenler Kurulu, sınıf veli toplantılarında ve öğrenciyle yapılan bireysel görüşmelerde Okul Programında yer alan bilgiler ve fotoğraf albümü sıklıkla kullanılarak, öğrenci tanıma yöntemlerinde etkili olmaktadır.

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu olarak öğrencilerimizin akademik, sosyal- duygusal, kariyer gelişimlerini önemsemekte, öğrenci tanıma yöntemlerini bütün olarak ele almaktayız. Öğrenci tanıma tekniklerinden olan Sosyometri, Kimdir Bu, Kime Göre Ben Neyim, Öğrenci Bilgi Fişi, Sınıf-Okul Risk Haritası vb. bireyi tanıma formları ihtiyaç duyuldukça okulumuz öğrencilerine uygulanmaktadır. Test dışı tekniklerden olan görüşme, kendini anlatma tekniklerinden de sıklıkla faydalanılmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.03.2023 - Güncelleme: 31.03.2023 15:12 - Görüntülenme: 105
  Beğen | 0  kişi beğendi