T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ÇARŞAMBA - Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu

Etiket Sonuçları: kts

Nis

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu’ndan mezun olan 6 kişilik öğrenci grubumuz okulumuza davet edilerek, LGS sınav sürecine hazırlanan 8. Sınıf öğrencilerimizle buluşturulmuştur. İçlerinde 2021 LGS Çarşamba İlçe Birincisi Zeynep Naz TETİK ve 2022 LGS Çarşamba İlçe İkincisi Nihal Rana ALOK öğrencilerimizin de bulunduğu grup, bilgi ve deneyimlerini 8. Sınıf öğrencilerimizle paylaşmışlardır. Forum şeklinde planlanan etkinlikte hem mezun öğrencilerimiz tecrübelerini aktarmış, hem de 8. Sınıf öğrencilerimizin merak ettikleri soruları cevaplamışlardır. Mezun öğrencilerimiz;

-Sınava son bir ay kala nasıl çalışılmalı?

-Hedef belirlememin önemi

-Ders çalışma disiplininin önemi

-Deneme ve analizlerinin sınava hazırlık sürecindeki önemi

-Fen lisesini kimler neden tercih etmeli ?

-Fen lisesindeki ulusal ve uluslararası projelere katılım durumu gibi konulardaki tecrübelerini 8. Sınıf öğrencilerimize anlatmışlardır. Öğrencilerimiz etkinlikten memnuniyetlerini dile getirerek ayrılmışlardır. 8. Sınıf öğrencilerimiz için motivasyon arttırıcı bir etkinlik gerçekleştirilmiş ve öğrencilerimizin son bir ayı güzel değerlendirmelerine dair farkındalıkları artmıştır. Etkinlik sonrası mezun öğrencilerimiz okulumuzun yürüttüğü "Kariyer Günlüğüm" projesi kapsamında defteri imzalayarak duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaşmıştır. Bizde Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu ailesi olarak Değerli Öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi Eğitim Ortamları ve Fizikî İmkânlar faaliyet alanı çerçevesinde okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümre öğretmenleri tarafından belirlenen hadisler ve ayetler koridorlarımızdaki panolarda sergilendi.

Öğrencilerle bulunduğumuz haftanın ya da ayın önemine binaen o döneme uygun bir ayet bir hadis belirleyerek çalışmamızı yürüttük. Örneğin ramazan ayında iki hafta oruç ve ramazanın önemi ve anlamına dair ayet ve hadis belirledik. Bayramdan sonra ise toplumumuzun en çok ihtiyacı olan konular üzerine yoğunlaştık "Faiz, sokak ve caddelerde nasıl hareket etmeliyiz? "konuları üzerinde durduk. Hadis ve ayetler belirlendikten sonra bilgisayar programlarıyla düzenlenip çıktısı alındı ve görevli öğrenciler tarafından panoya asıldı. Ayrıca haftanın hadisi ve haftanın ayeti okulumuz sosyal medya hesaplarında da paylaşılmıştır. Öğrencilerimizde olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesini sağlayacak bu çalışmada emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okul Rehberlik Servisimiz tarafından verilen "Bireyi- öğrenciyi tanıma teknikleri uygulamaları eğitimi" okul öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Öğretmenlerimizin sınıflarında uyguladığı ve uygulayabileceği öğrenci tanıma teknikleri dosyası paylaşılmıştır. Bireyi tanıma teknikleri kullanırken test dışı teknikler içinde dikkate almamız gereken, 2023 Eğitim Vizyonumuz içinde yer alan Mizaç Temelli Eğitim anlayışı hakkında bilgi verilmiştir.

Okulumuzdaki öğretmenlerimize öğrenci tanıma yöntemlerinde kullandığımız “OKUL” Programı tanıtılmıştır. “Okul Programı” ile öğrencilerimizin okula kayıt gününden mezun olana kadar öğrenci bilgileri programa not edilmekte, öğrenci değişimi ve gelişimi takip edilebilmektedir. Okul Bilişim Öğretmenimiz Necibe Yılmaz tarafından geliştirilen “Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu Öğrenci Fotoğraf Albümü” de öğretmenlerimizin kullanımı için çoğaltılarak, okul birimlerine yerleştirilmiştir. Şube Öğretmenler Kurulu, sınıf veli toplantılarında ve öğrenciyle yapılan bireysel görüşmelerde Okul Programında yer alan bilgiler ve fotoğraf albümü sıklıkla kullanılarak, öğrenci tanıma yöntemlerinde etkili olmaktadır.

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu olarak öğrencilerimizin akademik, sosyal- duygusal, kariyer gelişimlerini önemsemekte, öğrenci tanıma yöntemlerini bütün olarak ele almaktayız. Öğrenci tanıma tekniklerinden olan Sosyometri, Kimdir Bu, Kime Göre Ben Neyim, Öğrenci Bilgi Fişi, Sınıf-Okul Risk Haritası vb. bireyi tanıma formları ihtiyaç duyuldukça okulumuz öğrencilerine uygulanmaktadır. Test dışı tekniklerden olan görüşme, kendini anlatma tekniklerinden de sıklıkla faydalanılmaktadır.

Mrt

Okulumuzda DYK kurslarına gelen öğrencilerle birlikte hafta içi ve hafta sonu eğitim-öğretim çalışmalarımız devam etmektedir. DYK çalışmalarında görev alan öğretmenlerle birlikte düzenli aralıklarla değerlendirme toplantıları gerçekleştirilmektedir. Okulumuz öğrencilerine yönelik deneme sınav takvimi oluşturularak, öğrenci ve velilere yüz yüze ve okul whatsapp gruplarından duyurusu yapılmıştır.

Deneme sınavları Okul Rehber Öğretmenimiz Burcu ŞENOĞLU’nun oluşturduğu “Deneme Sınav Analiz Programı” ile elektronik ortamda analiz edilerek, hem velilerle hem öğrencilerle paylaşılmaktadır. Okulumuz öğretmenleriyle birlikte düzenli aralıklarla deneme sınav analizleri değerlendirilmektedir.  

Deneme sınavlarına ve DYK kurslarına katılım sağlamayan öğrencilerle ve velileriyle görüşmeler gerçekleştirilerek, devamsızlık nedenleri hakkında bilgi alınmaktadır. Velilere okul idaremiz ve Okul Rehber Öğretmenimiz Burcu ŞENOĞLU tarafından müşavirlik yapılarak, katılımın sağlanması yönünde teşvik edilmektedir.

Mrt

Öğrencilerimizin kültür ve sanat ile ilgili becerilerini arttırmak ve onları bu alanlara yönlendirerek başarılı eserler vermelerini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda onlara yol gösterecek, örnek teşkil edecek ve kültür sanat konusunda duyarlı, eserleriyle nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirerek bu alanda kendi kanıtlamış önemli isimlerin öğrencilerimize tanıtılmasını amaçladık. Bu etkinlik kapsamında kültür sanat dünyasına katkıda bulunmuş önemli isimleri bir grup öğrencimizle araştırdık. Bu isimlerle ilgili bilgi toplayıp afişler hazırladık. Hazırladığımız bu afişleri sınıf kapılarında bulunan çerçevelere yerleştirdik. Ayrıca bu isimlerin yer aldığı bir pano oluşturduk. Yapılan bu çalışmanın öğrencilerimizin hayal dünyasını zenginleştirecek ve yeni eserler oluşturmalarına ön ayak olacak "Ben De Yapabilirim." düşüncesi ve cesaretini vereceğini umuyoruz.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi Öğrenci Meslekî Eğitim Alanı faaliyetleri çerçevesinde planlanan "Ramazan aylarında hafız öğrencilerin camilerde mukabele okumaları ve hatimle teravih namazı kıldırmaları" hedefi çerçevesinde öğrencilerimiz ilçemizin çeşitli camilerinde görev aldılar.

Öğrencilerimizden Merve Nur Arslan, Aslı Tiryaki ve Zehra Nazlı Çakıroğlu Vefa Camii'nde kadın cemaate; Salih Eren Karaca, Ahmet Çakır ve Ömer Karaağaç Vefa Camii'nde; Mehmet Tayyip Zorlu Göğceli Camii'nde erkek cemaate mukabele okumaktalar. Ayrıca öğrencilerimizden Ömer Karaağaç Vefa Camii'nde hatimle kılınan teravih namazlarını arkadaşlarıyla yardımlaşarak kıldırmaktadırlar.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün "Hayırda Yarışanlar Etkinliği" kapsamında okulumuzda tüm sınıflara kumbara dağıtımı yapıldı. Etkinlik kapsamında her sınıftan görevlendirilen bir öğrenci sınıflarına ait olan kumbarayı sabah öğretmenler odasında muhafaza edildiği yerden alarak sınıfına götürmektedir. Ders bitimine kadar sınıfta kalan kumbaralara öğrenciler ve okul personeli tarafından sadaka atılmaktadır. Ders bitiminde görevli öğrenci kumbarayı alarak yeniden muhafaza edildiği yerine götürmektedir. Okulumuz öğrenci ve personeli tarafından yoğun ilgi gören kumbaralarımız Ramazan ayı içinde açılacak ve çıkan paralarla başta depremzedeler olmak üzere ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ailelerine aynî ve nakdî yardım olarak ulaştırılacaktır.

Mrt

Kalite Takip Sistemi Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri faaliyet alanı kapsamında Eğitimci-Yazar İrfan ERTAV tarafından okulumuz öğretmenlerine, 8 Mart 2022 Salı günü Saat:20.00'de zoom platformu üzerinden "Etkili ve Lider Öğretmenlik" konulu webinar düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan webinarda "Öğretmen olarak sınıfa girdiğinizde o sınıfın lideri sizsiniz." diyen Eğitimci-Yazar İrfan ERTAV öğretmenlerimizle bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu olarak kendisine teşekkür ediyoruz.

Haz

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı Faaliyeti Olarak "dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr" web siteleri öğretmenlerimize tanıtıldı.

Okul Müdürü Ömer Faruk KAHRAMAN tarafından sunulan, 43 öğretmenimizin katıldığı çevrimiçi seminerde "dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr" siteleri incelendi. Öğretim Materyalleri, Bilgilendirici Menüler, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Hazırlanan Youtube Videoları, Uluslararası İmam Hatipler, Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi, İyi Örnekler gibi önemli konu başlıkları öğretmenlerimize detaylı olarak anlatıldı.