İl Müftülüğünün düzenlediği Peygamberimiz ve Çocuk konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencimiz Nursema Bilek Samsun İl Müftülüğü tarafından ödüllendirildi. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Miraç Kandili, Hz. Peygamber'in göğe yükselişini ve Allah katına çıkışının ibadetler ve dualarla idrak edildiği bir gündür. Hicri takvime göre hesaplanan Miraç Kandili, faziletleri ile bilinmektedir. Milyonlarca Müslümanın namaz kılarak ve ibadet ederek geçirdiği Miraç Kandili gecesi ellerin semaya açılacağı önemli bir gecedir. Miraç gecesinde, Resûl-i Ekrem Mescid-i Aksâ'da iki rek'at namaz kılıp dışarı çıktığında Cebrâil biri süt, diğeri şarap dolu iki kap getirmiştir. Resûlullah süt dolu kabı seçince Cebrâil kendisine "fıtratı seçtin" diyerek, ardından onu alıp dünya semasına yükseltmiştir.

8.sınıf öğrencilerimize Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan LGS Deneme-5 sınavı uygulandı. Öğrencilerimiz soruların çözümlerine sınav bittikten SamgisTV YouTube kanalından ulaşabilirler.

Resmi olarak kullandığımız Sosyal Medya Hesaplarımız listelenmiştir.

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığına katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan sokak ile bilgilerde görsellik ile kalıcılık sağlanmış oldu.

Ara

Okul kütüphanemizin de yer aldığı koridor Türkçe Öğretmenlerimizin kendi el emekleriyle Edebiyat Sokağımız olarak hazırlandı.

Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin okuma alışkanlıklarını ve edebiyata ilgilerini arttırmak için büyük bir özveriyle oluşturulan Edebiyat Sokağımız, ünlü yazar ve şairlerin görselleri ve yazılarıyla, atasözleri ve deyimlerimizin resimlerle canlandırılmasından oluşturulmuştur.

Kimi insan yazar,kimi insan dili ile söyler, kimi de kalbi ile zikreder. Herkesin kendi alanında bir yeteneği var ve o yeteneğe göre hayata bakışını sergiler.
Edebiyatı seven insanlar yazmayı sever, çevresindeki dostları da onlardan istifade etmek ister. Edebiyat âşığı kimseler olarak biz de dostlarımıza iki kelam edelim , güzel kelamı olanlarla tanıştıralım, tanış olduklarıyla göz göze buluşturalım istedik. Buluşmamız suretlerle sınırlı olsa da o eşsiz insanların değerli isimlerini bilmek ,bilinmesine vasıta olmak da onur verici.
Dilimizin binlerce yıla dayanan zenginliği deyim ve atasözlerimizi, aynı değerdeki yazı türlerimizi görmezden gelmedik, sokağımızda onlara da yer verdik.
Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Unutmayalım ki "Edeple gelen, lûtufla gidermiş. "
Saygılarımızla.

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Zümresi