Haz

7A ve 7C sınıflarından oluşan mütalaa grubu Recep Şükrü Apuhanın Meşhur Olan Fakir Çocuklar adlı kitabını mütalaa etti

2018-2019 Öğretim yılının tamamlanmasına az bir zaman kala 8.sınıf öğrencilerimizin mezuniyet heyecanı da gittikçe artıyor. 8.sınıf öğrencilerimiz geleneksel merdiven önü hatıra fotoğraf çekimini gerçekleştirdiler. Okulun son haftasında gerçekleştirilecek etkinliklerin planlamasını yaptılar.

Bahçemiz Yaz aylarının gelmesiyle birlikte öğrencilerimiz ve okul komşularımız için cazibe alanı olmaya başladı. Toprak alanların tesviyesi ile birlikte çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı. Okul bahçesine öğrencilerin oturabileceği kamelya, piknik masası ve banklar yerleştirildi. Hobi bahçeleri oluşturularak öğrencilerin toprakla uğraşabilmesine imkan verildi. Öğrencilerimizin ve okul komşularımızın spor alanlarını kullandıktan sonra dinlenebileceği alanlar oluşturuldu.

Sınıflarımızda Hatim Etkinliği

Okulumuzda bu hafta içerisinde Kur'an-ı Kerim derslerinde ders öğretmenlerince birer cüz okutulması suretiyle öğrencilere hatim yaptırılıyor. Özel olarak kaplanmış Kur'an sayfalarının her birinin farklı bir öğrenci tarafından okunması suretiyle yapılan etkinlik sonucunda yapılan hatmin duası yapılacak ve sevabı şehitlerimize bağıșlanacaktır.

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle "Osmanlıca Atasözü Okuma" etkinliği düzenlendi. MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Osmanlıca Atasözleri kitabı çoğaltılarak istekli öğrencilere dağıtıldı. Mayıs ayı boyunca üzerinde çalışıldı. Sonrasında yarışma yapılarak seviyeleri ölçüldü. Yarışmaya tüm sınıf seviyelerinden 113 öğrencimiz katıldı.

Bu etkinlikle öğrencilerimize eski Türkçe ile yazılmış eserleri, mezar taşlarını, eski yazı ile yazılmış yazılar, kitabeleri okuma, anlama ve yazma yeteneklerini geliştirmek, özgüvenlerini artırmak amaçlandı.

Danışman Öğretmen: Erten ÇETİN

"O; ne güzel er, ne güzel komutan"

Kıldı İstanbul'u bizlere vatan

Peygamber sözünü doğrular fetih

Sultan Mehmetken oluverdi Fatih

"Sadece kalın surları geçmek, kaleleri zaptetmek değil, gönülleri kazanmak, adaleti hakim kılmaktır. Fetih, iyiliği sürekli hale getirmektir. Fetih, zulme son verilen tarihtir. Fetih, hiçbir zaman eskimeyen yenidir. Fetih, Allah'tan başkasına boyun eğmemek ve her yerde O'nun adını yüceltmektir. Bunun için bizim medeniyetimizde, mağrur galipler yoktur. İnsanların aklına, kalbine ve ruhuna seslenen bir medeniyet böyle bir fetihle yükseldi."

Etkinlikte görev alan öğrencilerimiz

Elif Şimşek

Rumeysa Akbulut

Pınar Sarıoğlu

Feyza Sağlam

Sudenaz Arı

Hatice Özekmekçi

Elif İkbal Köse

Merve Naz Gündoğdu

Zehra Atasoy

Ezel Öztürk

Azra Alkan

Elif Yakar

Hayrünnisa Uysal

Reyyan Uysal

Zeynap Gül Demir

5-C Sınıfı Din kültürü ve Ahlak bilgisi dersinde "Dinimizin Musıkimiz üzerindeki etkisi" konusu işlenirken okulumuz müzik öğretmeni Sebahattin BAHÇIVAN sınıfa misafir edilerek Tasavvuf musıkisi enstrumanları tanıtıldı.

Danışman öğretmen Aydın Fındık

Zulümü alkışlayamam ,zalimi asla sevemem;

Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem,

Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam,

Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.

Mehmet Âkif Ersoy'un zamanlar ötesi bu dizeleri ve daha nicesi hayat buldu 40 Şair 40 Şiir etkinliğimizde.

Etkinliği Türkçe zümresi olarak yürüttük ve övünçle nihayete erdirdik. Gerçekleştirdiğimiz Şiir dinletisinde her kademeden öğrenci yer aldı. Aşık Veysel'den Necip Fazıl'a, Erdem Bayazıt 'tan Yavuz Bülent Bakiler'e, Bestami Yazgan' dan Cahit Zarifoğlu'na birçok değerli ismin şiirini öğrencilerimizin ezberinden dinledik. Sabır ve özveri ile çalışan herkese teşekkür ediyor sözümüzü " Şiir, büyük zekaların rüyasıdır. " diyerek noktalıyoruz.

Okul Tanıtım Etkinliklerimiz kapsamında yapılan erkinlikleri okulumuzu ziyaret eden ilkokulları  bu sayfada bulabilirsiniz.

Floor Curling Spor Dalında Ortaokullar Samsun İl 1.si olarak ilimizi Sivas´ta Yapılacak Türkiye Finalinde temsil edecek Kız ve Erkek takımlarımızı Sivas´a uğurladık Destekleri için Çarşamba Belediye Başkanı Sayın Halit DOĞAN´a teşekkür ederiz.

Turkiyenin en genc ödüllü yazarı unvanlı sayın Rana Demiriz okulumuzda imza ve söyleşi gününde öğrencilerimizin sorularını yanıtlarken genç yazarlık ve yazma becerisi konulu konusmasiyla da buyuk alkış aldı.  Yazara ilginin yoğun olması cok fazla sorunun sorulmasına sebep oldu. Sorularda özellikle Ayasofya´nin bilinmeyen yönleri ortaya çıkarken yazardan Ayasofya´nin tarihini de öğrenmiş olduk .

40 Hadis anlama etkinliklerinde beşinci sınıf öğrencilerinden 43 öğrenci, altıncı sınıf öğrencilerinden 80 öğrenci, yedinci sınıf öğrencilerinden 83 öğrenci ve sekizinci sınıf öğrencilerinden 79 öğrenci olmak üzere toplam 285 öğrenci katıldı.

Dereceye girerek ödül alan öğrencilerimiz:

Beşinci sınıflar

1. 5/B Elanur Kakaç

2. 5/B Gül Nisanur Köse

3. 5/B Zeynep Özkan

Altıncı sınıflar

1. 6/B Elif İkbal Köse

2. 6/B Berna Oral

3. 6/B Zeynep Gül Demir

Yedinci sınıflar

1. 7/I Beyza Aydın

2. 7/D Zehra Kaya

3. 7/D Esra Çakır

Sekizinci sınıflar

1. 8/E Samet Macit

2. 8/C Bircan Karadağ

3. 8/A Zeynep Șengül

8/F Sefa Küçükaydın

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü Etkinleri ve 23 Nisan çocuk Bayramı etkinliklerinde görev alan öğrencilerimize katılım belgeleri verildi.

8.sınıf kız öğrencilerimiz okul tanıtımı ziyareti kapsamında Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.