Ramazan Etkinlikleri

Diriliş Postası Gazetesi'nin 23/05/2019 tarihli sayısının "Gençlik" sayfasının tamamı Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından yazılan yazı ve şiirlerden oluştu. Gazete sayfasında Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Gülsüm Serçe'nin "Ramazan ve Oruç", Muhammed Zahid Barutcu'nun "Ramazan Ayı", Sedat Bulut'un "Ramazan ve Oruç" isimli yazıları, Zeynep Gül Demir'in "Ramazan Orucu", Osman Arda Akın'ın "Ramazan", Celal Esen Uçar'ın "Ramazan Ayı" ve Merthan Kandemir'in "Haydi Oruca" isimli şiirleri yer aldı.

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri Nurettin İlhan, Hüseyin Koskos, Emine Özkan ile Servet Zeyrek'in koordinesinde belirlenen ve gazetede yayınlanan eserleri Türkiye'nin her yerinden insanların okuyabilecek oluşunun hayal dahi edemeyecekleri bir fırsat olduğunu dile getiren Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, kendilerine bu fırsatı veren başta Diriliş Postası Gazetesi olmak üzere, Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ömer Faruk Kahraman'a, kendilerine danışmanlık yapan öğretmenlerine ve Diriliş Postası Gazetesi Karadeniz Bölge Temsilcisi Recep Yazgan'a teşekkür ettiler.

Ramazan Etkinliklerimiz Kapsamında okul içinde bilgilendirme panoları ve görseller Danışman Öğretmen Sevinç Özay rehberliğinde öğrencilerimiz tarafından hazırlandı.

Ramazan Etkinliklerimiz kapsamında 7/D sınıfı öğrenci ve velileri öğretmenleriyle  iftar programında biraraya geldi.

Üniversite öğrencilerinden oluşan Titayro ekibi Ramazan Etkinlikleri Kapsamında öğrencilerimize Hacivat Karagöz ve Berberin Kesimi isimli Tiyatro Gösterisi Gerçekleştirdiler.

Okulumuzda Ramazan Etkinlikleri kapsamında ramazan davulcularımız maniler söyleyerek "Ah Nerde O Eski Ramazanlar" dedirtmiyorlar artık.

3 Mayıs Cuma günü beşinci sınıf öğrencilerinden 51, altıncı sınıf öğrencilerinden 74, yedinci sınıf öğrencilerinden 85 ve sekizinci sınıf öğrencilerinden 92 olmak üzere toplam 302 öğrencinin katılımıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından yayımlanan "Oruç Sıkça Sorulanlar" kitabından yarışma sınavı gerçekleștirildi. Yarışma sonucunda her sınıf kademesinden birinci olanlara 100´er TL ödül verilecek. Ayrıca ikincilere 50´şer TL ve üçüncülere de 20´şer TL ödül verildi.

Yarışmada sınıf kademelerine göre dereceler şu şekilde oluştu.

Beşinci Sınıflar

1. Nihal Rana Alok

2. Habibe Uzun

3. Gül Nisanur Köse

Altıncı Sınıflar

1. Zeynep Ergen

2. Berna Oral

3. Ahsen Nur Demir

Yedinci Sınıflar

1. Sedat Bulut

2. Ferzan Alantepe

3. Zehra Kaya

Hacı Kerem Çağlar

Muhammet Ali Gökoğlu

Sekizinci Sınıflar

1. Zeynep Feyza Fatsa

2. Zeynep Tiryaki

3. Emirhan Köseoğlu

3 Mayıs Cuma günü beşinci sınıf öğrencilerinden 51, altıncı sınıf öğrencilerinden 74, yedinci sınıf öğrencilerinden 85 ve sekizinci sınıf öğrencilerinden 92 olmak üzere toplam 302 öğrencinin katılımıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından yayımlanan "Oruç Sıkça Sorulanlar" kitabından yarışma sınavı gerçekleștirildi. Yarışma sonucunda her sınıf kademesinden birinci olanlara 100´er TL ödül verilecek. Ayrıca ikincilere 50´şer TL ve üçüncülere de 20´şer TL ödül verilecektir.

Yarışmada sınıf kademelerine göre dereceler şu şekilde oluştu.

Beşinci Sınıflar

1. Nihal Rana Alok