T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ÇARŞAMBA - Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu

Motivasyon ve Güç Kaynakları Semineri

Motivasyon, öğrenci davranışlarının yönünü, şiddetini, kararlılığını ve eğitim ortamlarında istenilen amaca ulaşmada hızı belirleyen en önemli güç kaynaklarından biridir. 

Güdülenme bir şey yapmak için harekete geçmek demektir. Motivasyonu arttırmanın yollarından biri güdülenmenin bireydeki etkisini bilmektir. Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından okulumuz öğretmenlerine "Motivasyon ve Güç Kaynakları" konulu bilgilendirme semineri verilmiştir. Seminer sonunda öğretmenlerimizle okulumuzda öğrencilerimizin motivasyon kaynaklarını nasıl güçlendirebileceğimiz konusunda beyin fırtınası yapılmış, bu anlamda okulumuzda yapılan faaliyetler değerlendirilmiştir.

 Motivasyon yükselten uyarıcı yani güdülenme ödül, taktir, ceza gibi etkilerle ortaya çıkan dışsal güdüyle olabileceği gibi,  bireyin kendi isteğiyle hareket etmesini sağlayan içsel güdülenme ile olabilmektedir. Güdülenmeyi sağlayabilmemiz için de destekleyici eğitim ortamı oluşturulmalıdır. Öğrencilerin saygı gördüğü, cesaretlendirildiği, her öğrencinin takdir edilme ihtiyacının karşılanabilecek ders içi ders dışı etkinliklerin uygulandığı, okula aidiyet duygusunun arttığı,bireyin ilgi ve yeteneklerini tanıyıp geliştirebileceği faaliyetlerin düzenlendiği, okul ve sosyal hayatta özdüzenleme becerisinin öneminin vurgulandığı eğitim ortamında öğrenci ve öğretmen motivasyonu artacaktır.

Okulumuzda içsel ve dışsal güdülenmeyi artırarak destekleyici eğitim ortamı oluşturulması hedeflenmiştir. Özdüzenleme becerisi kapsamında rehberlik faaliyetleri yürütülmekte; serbest zamanı değerlendirme, hedef koyma, plan yapma, verimli ders çalışma yöntemleri, ilgi ve yeteneklerini tanıma konularında çalışmalar yapılmaktadır. Dışsal güdülenmeyi artıracak  üst öğretim kurumlarının tanıtım gezileri, sinema yemek organizasyonları, camii ziyaretleri, akademik başarıların ödüllendirilmesi vb. faaliyetler yapılmaktadır.

01-03-202301-03-202301-03-202301-03-202301-03-202301-03-202301-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.03.2023 - Güncelleme: 01.03.2023 12:01 - Görüntülenme: 147
  Beğen | 0  kişi beğendi