T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ÇARŞAMBA - Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu

Hedef LGS 2022

Hedef LGS 2022 kapsamında; Akademik Takip Komisyonumuz tarafından denemeler 8. Sınıf öğrencilerimize uygulanmaktadır. Sonuçlar okulumuzdaki optik okuyucu ile analizi edilip, LGS ders öğretmenleri ve rehberlik servisi ile değerlendirilmektedir.

Nis

21 Nisan Perşembe günü 8.sınıflarımıza Samsun GİS LGS-6 deneme sınavı gerçekleştirildi.

Mrt

SAMGİS LGS-5 Deneme Sınavı Yapıldı.

Mrt

19 Mart 2022 Cumartesi günü DYK kursları kapsamında Mart Ayı Deneme Sınavı yapıldı.

Şbt

Okul Merkezli Gelişim Projesi kapsamında Samsun GİS sistemi üzerinden LGS-4 deneme sınavı yapıldı.

Ock

Okulumuzda Hedef LGS 2022 kapsamında planlanan çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Akademik Takip Komisyonumuz tarafından planan denemeler 8. Sınıf Öğrencilerimizin katılımıyla uygulanmaktadır. Deneme sonuçları okulumuzda bulunan optik okuyucu ile analizi edilir, LGS ders branş öğretmenleri ve rehberlik servisinin katılımıyla deneme sonuçlarının ders bazında ve bireysel öğrenci değerlendirmeleri yapılır. Eksik kazanımlar tespit edilerek LGS hedeflerimiz geliştirilir.

Okulumuzda deneme uygulamaları kadar deneme sonrası uygulamalar da titizlikle yürütülür. Öğrencilerimizin akademik değerlendirmeleri, deneme sonuçları, yazılı notları, ders içi katılımları dikkate alınarak bireysel görüşmelerler veliler bilgilendirilir. Her deneme sonrası öğrenciler ile bireysel değerlendirmeler yapılır, öğrencilerin akademik gelişimleri desteklenir.

Hedef LGS 2022 kapsamında deneme uygulamalarımız  devam edecektir.

Ock

SAMSUNGİS- Samsun Gelişim İzleme Sistemi- projesi kapsamında okulumuzda düzenli aralıklarla deneme sınavları yapılmakta, sonuçlar SAMGİS sistemine yüklenip analizleri yapılmaktadır.

Ock

Hedef LGS kapsamında 8. sınıf öğrencilerimize öğretmenlerimizin tarafından ünite sonlandığında kazanım değerlendirme deneme sınavları yapılmaktadır. Bu sayede eksik öğrenmeler tespit edilip eksiklerin giderilmesi için zamanında müdahale edilmesi sağlanmaktadır.

Ock

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çarşamba Belediyesi işbirliği ile lise yolunda denemeler projesi başlamıştır.

Bu proje sayesinde okulumuzda 8. sınıf destekleme yetiştirme kurslarındaki öğrencilerimize her ay 1 adet deneme sınavı belediye işbirliği ile ücretsiz gerçekleştirilmektedir.

Ock

8 sınıflarımıza Hedef LGS 2022 kapsamında deneme sınavı yapıldı. Öğrencilerimiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından ziyaret edildi. 

Ekm

HEDEF LGS 2022 DE ZAMAN TANZİMİ


Hedef LGS kapsamında Okul Rehberlik Öğretmenimiz Selma Sandal Soy tarafından 8. Sınıf öğrencilerimize Zaman Yönetimi Eğitimi verilmiştir. Etkin kullanılan zaman yönetimi teknikleri anlatılmış, öğretmenimizin örnek zaman planlaması öğrencilerimizle paylaşılmıştır.


Ortaokul Sınıf Rehberlik Etkinliklerinden "Yarın Değil Bugün" etkinliğinde yer alan zaman yönetimi tekniği ninden yararlanarak öğrencilerimiz kendi zaman yönetimlerini oluşturmuşlardır.


Akademik Takip Komisyonumuz tarafından kullanılan öğrencilerimizin akademik gelişimini takip edeceği hedef çizelgesi öğrencilerimizle paylaşılmıştır.

Eyl

Öğrencilerimizin hedeflerine ulaşması için Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu hedeflerini belirledi.

 

Hedef LGS 2022 ye yol haritamız ile hazırız.

Haz

LGS 2022 YE HAZIRLANIYORUZ. 

 

Hedef LGS kapsamında 7. Sınıf velilerimize yönelik LGS hazırlık  bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

LGS derslerinden Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branş öğretmenleri, Okul Rehberlik Servisi ve İdare Biriminin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Okulumuzda açılacak Yaz Dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursu hakkında bilgi verilmiş, okulumuzun LGS kapsamında yaptığı ve yapacağı çalışmalar detaylarıyla anlatılmıştır.

 

Velilerimizin soruları cevaplanarak, branş öğretmenlerimiz tarafından öğrenci ve velilerimizin yaz dönemini nasıl değerlendirebileceği hakkında bilgi verilmiştir. Katılım sağlayan velilerimize teşekkür ediyoruz.