2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Kulüp Çalışmaları

2021 2022 Eğitim Yılında okulumuzda öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda, öğretmenler kurulu kararıyla öğrenci kulüpleri kurulmuştur.

Ara

7B sınıfı ile Spor Kulübü olarak sağlıklı beslenmeyi yerinde öğrendik ve bilgiler aldık.

Ara

Evimizdeki riskleri en aza indirmek için neler yapabiliriz? Bu sorunun cevabını bilmek bizim ve sevdiklerimizin hayatını kurtarabilir.

Bu haftaki kulüp çalışmamızda  risk, kaza, tehlike, ilk yardım bilgilerini AFAD'ın hazırladığı çalışmadan öğrendik.

Ara

Spor kulübü öğrencileri spor odası malzemelerinin düzeltilmesine yardım ettiler. Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Engelliler ve Dayanışma kulübü öğrencileri tarafından pano çalışması yapıldı.

Ara

Depremin, selin, yangının ve çığın neden olduğu maddi manevi zararı en aza indirmek için devletimizin  resmi kurumları yanında sivil toplum kuruluşlarımız da vardır.

Afete Hazırlık Kulübü olarak bu etkinliğimizde devlet vatandaş el ele vererek yaralarımızı saran  sivil toplum kuruluşlarından AFAD 'ı tanıdık.

Kas

2021- 2022 Eğitim Öğretim yılında okulumuzun ekonomik, sosyal, kültürel ve coğrafi özellikleri dikkate alınarak, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda, öğretmenler kurulu kararıyla öğrenci kulüplerimiz oluşturulmuştur. Her öğrencinin en az bir kulübe üye olması sağlanmış, öğrencinin seçtiği kulüp ve yapılan çalışmalar e-okul sistemine işlenmektedir.

Okulumuzda kurulan kulüpler aşağıdaki gibidir:

·        Afet Hazırlık Kulübü

·        Bilim-Fen ve Teknoloji Kulübü

·        Değerler ve Medeniyet Kulübü

·        Engellilerle Dayanışma Kulübü

·        Görsel Sanatlar Kulübü

·        Hoş Sadâ Musîki Kulübü

·        Kütüphanecilik Kulübü

·        Spor Kulübü

·        Yabancı Diller Kulübü

·        Zekâ Oyunları Kulübü

Kas

Kütüphanecilik kulübü öğrencileri önce Z-Kütüphanedeki kitapları düzenlediler sonra da satranç oynadılar.

Kas

Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma kulübü çalışmaları kapsamında 5E sınıfı öğrencileri ile

yanılsama grafik tasarım etkinliği gerçekleştirildi.

Kas

Spor kulübü olarak öğrencilerimizle birlikte spor salonu malzemelerinin düzeltilmesini sağladık.

Kas

Ülkemizde  en çok görülen doğal afetlerle ilgili resimler ve sözler, panoya kulüp öğrencileri tarafından asıldı. Bu sayede farkındalık yaratılmış olundu.

Ekm

Yabancı Diller Kulübü çalışmaları kapsamında öğrenci seçimleri yapıldı. Kulüp çalışmaları kapsamında 'Words of the week', 'İngilizce Sokağı' ve 'Yabancı Diller Panosu' etkinlikleri gerçekleştirildi.

Ekm

Afete Hazırlık Kulübü çalışmaları kapsamında okul bahçemizdeki mini ormanımızı ziyaret ettik.

Bu Dünyada yaşayan tek canlı biz değiliz elbette.

Bu su, bu toprak, bu hava bizim kadar bitkilerin de hayvanların da...

Bu gün okul bahçemizdeki küçük ormanımızı ziyaret ettik, çöpleri topladık. Kelebekleri, arıları, karıncaları, salyangozları gördük.

Bir kere daha şunu anladık ki bu Dünya hepimizin. Onu kirletmeye hakkımız yok.

Ekm

Afete Hazırlık Kulübü bünyesinde, 7B sınıfı ile mini deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Ekm

Görsel Sanatlar kulübü tarafından, Evsel Atık ve Tıbbi Atık arasındaki farkı ifade etmek amacıyla, okulumuzda bulunan Tıbbi Atık kutularına bilgilendirici afişler asıldı. Bu çalışmayla okulumuz öğrencilerinde Tıbbı Atık hakkında farkındalık oluşturmak amaçlandı.

Ekm

Değerler ve Medeniyet Kulübü / Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri tarafından " Mevlidi Nebi Haftası Etkinlikleri " kapsamında okulumuzda kandil simidi dağıtıldı.