Etiket Sonuçları: okusam

Ock

5/C sınıfı öğrencileri okumuş oldukları kitapları sınıflarında tanıtmışlardır.

Ock

6/F sınıfı öğrencileri "Çatıdaki Gezegen" isimli kitabı okuyarak kitaptan anahtar kelimeler çıkarmış ve kavram haritası oluşturmuşlardır.

Ock

6/C sınıfı öğrencileri "Portakal Ağacı" kitabının kritiğini okul bahçesinde yapmışlardır.

Ock

6/D sınıfı öğrencileri okumuş oldukları "Duvarın Ardı" kitabından özlü sözler çıkartarak pano yapmışlardır.

Ock

Öğrenciler, okumuş oldukları kitapları içeriklerine uygun görsel ögeler ve maketler tasarlayarak somutlaştırmışlardır.

Ock

5/D ve 7/E sınıfı öğrencileri "Türkiye, Hilal Uğruna, Kiraz Ağacı ile Aramızdaki Mesafe, Toprak Ana" kitaplarının görsel tasarımlarını inceleyerek içerik tahmininde bulunmuşlar ve  hikaye tamamlama yöntemi ile okuma yapmışlardır.

Ara

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak yürüttüğümüz OKUSAM projemiz başladı.

Ara

OKUSAM projesi kapsamında, bu ay  6.sınıf okuma kuşağımızla "Cumhuriyet'in İlk Sabahı"  kitabını okuduk. Öğrencilerimiz, tek tek  kitap hakkında fikirlerini belirttiler , kitabın kendilerinde bıraktığı ize değindiler.

Ara

"Okumadan  geçen bir gün,yitirilmiş bir gündür."anlayışıyla çıktık yola. Altı kitaptan oluşan etkinliğimizde her kitap bitiminde Türkçe öğretmeniz ve  öğrencilerimizle mütalaa edip kitabımızı yorumluyoruz. OKUSAM projesi kapsamında  5-C sınıfımızla ilk kitabımızı okuduk. Kasım ayının kitabı yüreklere dokunan Sadako idi.

Amacımız; Okumayı alışkanlık haline getirmek ve Okuduğunu anlama, muhakeme etme

Neler Yaptık?

Her sınıfta okuma kuşağı oluşturduk.

Aylık okunacak kitapları belirledik.

255 öğrenci 21 kuşak ile okuma serüvenimizi başlattık.

Okunan kitapların analizlerini yapmaya başladık.

Ara

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak yürüttüğümüz OKUSAM proje afişimiz hazırlandı.